Dom > Novice > Vsebine

Val napadov v Turčiji ubil najmanj 12

Aug 11, 2016

Uradniki, je dejal uporniki kurdske delavske stranke, ali PKK, začela sočasno bombne napade usmerjenost policijskih vozil v mesto Diyarbakir in mestoKiziltepe, umrlo osem ljudi, medtem ko štiri vojakov je bilo ubitih v ločenih napad v bližini meje zIrakomur prej.

Napada v Kiziltepe nastala po cesti bomba, ki odšel, kot je mimo policijski avtobus. Tri ljudi je bilo ubitih in vsaj 25 drugih ranjenih, vključno z najmanj pet otrok, starih med 2 in 5, je dejal uradnik, ki je govoril o stanju anonimnosti v skladu s predpisi vlade.

Ob istem času, avtomobil bombo eksplozije, ciljanje policije v zgodovinskem delu mesta Diyarbakir ubitih najmanj petih civilistov in 12 drugih, ranjen, je dejal Diyarbakir guverner 's office. Eksplozije je prišlo na varnost checkpoint na most čez reko Tigris.

Napadi prišel čas, ko prej napad, tudi krivi na PKK, ubil štiri vojakov in ranjenih devet drugih v bližini meje zIrakom. Zasebno tiskovne agencije Dogan je dejal, da napad ciljno vojaških vozil in je bila izvedena z improvizirane eksplozivi, kot tudi rakete, ki so odpustili od severenIrak.

Spopadi med PKK inTurčijavarnostne sile nadaljuje lani po neizrazito premirja propadel in PKK je pogosto usmerjena policijskih ali vojaških cesti eksplozivov ali avtomobila bombe.

Sredo napadov, vendar pa prišel kot države še vedno ni povsem opomogel od poskus nasilne udar na julij 15, je umrlo najmanj 270 ljudi. Vlada je krivi udara ni uspel na zagovorniki ZDA temeljijo muslimanske duhovnika Fethullah Gulen in začela pometanje zatrtje njegovi privrženci.

Država je tudi boj proti islamske skupine, katerih skrajneži so izvršile vrsto krvavih napadov vTurčijiv preteklem letu.

V začetku tega tedna, PKK poveljnik Cemil Bayik grozi z napadi zoper policijo v turških mestih, po poročanju medijev.

Ker sovražnosti z PKK nadaljuje lansko poletje, več kot 600 turški varnostnikov in tisoče PKK militants so bili ubiti, glede na državno vodeno Agencija Anadolu . Skupine za človekove pravice pravijo tudi umrlo na stotine civilistov.

Turčija in njenih zaveznikov menijo PKK terorističnih organizacija.