Dom > Novice > Vsebine

2016 predsedniški kampanji ni bilo enostavno za ameriške muslimane.

Jul 30, 2016

(CNN) 2016 predsedniški kampanji ni bilo enostavno za ameriške muslimane. Donald Trump, VP predsedniški kandidat, je predlagala prepoved priseljencev iz državah, muslimansko večino. Nekdanji House Speaker Newt Gingrich je predlagal, da je treba izgnati muslimanov, ki verjamejo v Shariah. In nekdanji New York City župan Rudy Giuliani je dejal muslimani na zvezne vlade terorizem gledati seznam--a skrivnostna in nekateri pravijo preveč široko seznam--treba prisiljeni nositi elektronski zapestnice spremljati njihovo bivališče. Veliko ameriških muslimanov je dejal, so bili razočarani nad demokratov tudi. V sredo zvečer, nekdanji predsednik Bill Clinton je dejal, da muslimani, ki "Sovražim teror in ljubezen svobode" "ostati tukaj," implicitno, nekaj je dejal, da muslimani državljanstvo je pogojne in začasno.

  Med eno VP razprave pozno lani, je dejal eno muslimanske volitev je kot gledanje nogometni politični--in American muslimani ne igrajo za eno ekipo. Oni nogometne. Torej ko Khizr Khan, oče ubil ameriškega vojaka, prišla na oder na Demokratične nacionalne konvencije v četrtek zvečer in stresel njegov izvod ustave na Trump, lahko vidite skoraj kolektivne pest črpalko od muslimanov po vsej državi. Preberite več "Sem bil zadušitve nazaj solze," je dejal Arsalan Iftikhar, avtor knjige "Scapegoats: kako islamofobija pomaga naše sovražnike in ogroža naše svoboščine." " V času, ko islamofobija narašča zaradi sovražna demagogues kot Donald Trump, bilo je ohrabrujoč videti demokratske stranke, da prime-time slot oče padel muslimanske-ameriški vojak, ki je retorično Donald Trump udaril v obraz s svojo ustavo žep-velikost." Khan, katerega sin, Army stotnik človeški kan, 27, je umrl od samomorilskem bombnem napadu v Bagdadu pred 12 leti, je dejal, Trump premika predloge za prepoved muslimani iz vstop v državo bi preprečila njegov sin iz služijo v vojski. Kanov, prvotno iz Pakistana, so se priselili v ZDA leta 1970 iz Združenih arabskih emiratov." Ste kdaj bili v pokopališče Arlington?" Khan vprašal Trump. "Pojdite gledati grobove pogumen patrioti, ki je umrl, brani Amerike--vidite vse vere, spola in narodnosti. Boste žrtvovali nič in nihče." V izziv Trump, Khan je bil "predstavlja toliko American muslimanov, ki je pretrpel, ob pesek vrgla v obraz predolgo," napisal Shahed Amanullah, medijski podjetnik in nekdanji svetovalec ministrstva. " Bog blagoslovi kan, ki je dejal, kaj veliko od nas želite reči,"tweeted Imam je zasnoval Suhaib Webb, ljudski duhovnik Washington, DC z na široko naslednjih socialnih medijev. "Bog blagoslovi jih in njun sin."

  Bog blagoslovi Khan, ki je dejal, kaj tako mnogi od nas želijo povedati. Bog blagoslovi jih in njun sin. #DNCinPHL

  — Je zasnoval Suhaib Webb (@ImamSuhaibWebb) julija 29, 2016

  "Videl sem govor osebe #KhizrKhan nekajkrat zdaj," tweeted Wajahat Ali, novinar in pisatelj. "Traja Desi muslimanske stric opomni Ameriki svojih temeljnih vrednot in svoboščin," je dodal, uporabljajo izraze endearment za starejše južnoazijskih priseljencev.

  Videl sem govor #KhizrKhannekajkrat zdaj. Traja Desi muslimanske stric opomni Ameriki svojih temeljnih vrednot in svoboščin. Neverjetno.

  -Wajahat Ali (@WajahatAli) julija 29, 2016

  Ali kasneje dodal, da Khan hčer v zakon je dejal, jo je ohranil ta izvod ustave v žep suknjiča, za tako dolgo, kot ona je poznala. Celo na noč ko Hillary Clinton postala prva ženska, ki sprejme glavnih strank predsedniške kandidature, Khan's kratek govor je bil je "najboljši in najbolj potrebna" med bodisi demokratični ali republikanec nacionalne konvencije, napisal katoliške intelektualne Andrew Sullivan. "Ko da je oče iznese svojo kopijo ustave in pomahal v Donald Trump, je bilo fulcrum te volitve. To je, kaj je na kocki--temeljne vrednote te države pod grožnja od človeka, ki je brez razumevanja ustave, bi prisežem, da podprejo." Vendar Khan govora prav tako vzbudil mešane občutke, je dejal nekaj ameriških muslimanov. Mnogi so globoko skeptičen o ameriški militarizma in ambivalentno okoli paradiranje patriotizem svoje Skupnosti. "Mislim, da je bilo neverjetno premika trenutka," je dejal Zareena Grewal, profesor na Univerzi Yale in avtor "Islam je tuji državi." "Khizr in spet obnovljen Khan z življenjem plačalo in preselil množice in tiste od nas doma z eden od najenostavnejša, vendar najmočnejši pričevanj na DNC. Me je ganila ljubezen do sina in svojo državo in svoje kljubovalno prepričanje v ameriških vrednot." Ob istem času, Grewal rekel je vznemirjen, anti-vojni napevi so utišani na konvencije, ki je, kot veliko ameriških muslimanov, nasprotuje vojni v Iraku v kateri Khan sin umrl. Septembra lani, štiri družinske člane osebe Grewal--vse nedolžne civiliste-- je umrl ameriški airstrikes v Mosul, Irak." Upam, da še vedno obstaja prostor v DNC za proti-vojnih progressives, kot sem jaz. In sprašujem se, če ameriški muslimani, ki so proti vojni pacifisti lahko razumemo kot patriotske ali če želimo samo muslimani za mirne, ko so nasprotovali terorizem, vendar ne, ko so nasprotovali nasilnih ZDA zunanje politike, vključno z hawkish politike Clinton prepogosto podpira,"je dejal Grewal. Miha markocic D. Alija, ki je kot urednica muslimanske kanal na Patheos.com ohranja Zapri zavihke na muslimanske-ameriški pogovorov, je dejal danes zjutraj, ona je zaslišanje stalno obsodbo v Iraku in Afganistanu invazije in mešanimi občutki o hvali Khan družine za njun sin storitev v spornih vojni. "Vendar sem tudi zaslišanje veliko podpore za Khan in njegov stalni gor za Trump. In veliko žalostjo, da muslimani imajo še vedno dokazati, da so "dobro Američani." "