Dom > Novice > Vsebine

Texas sodnik OKs kompromis za volivca ID pravo

Aug 11, 2016

Vrstni red mehča Texas spornih volivca ID zakon da zvezni pritožbe Sodišče prejšnji mesec našli rasno diskriminatorno. Zakon zahteva volivci pokazati eno od šestih vrst fotografije, vlada izdala ID-jev, kot so vozniško dovoljenje ali potni list, in zapustil do 600.000 Teksasa volivce brez pravilno identifikacijo v ta padec Predsedniške volitve, nasprotniki trdil.

Podlagi odobrenega sporazuma, volivci prikazal alternativna oblika za označevanje, kot so korist zakona ali vlada preverite, ki prikazuje ime in naslov volivca. Sporazum omogoča tudi volivci rabiti fotografija ID kot vozniško dovoljenje ali osebna izkaznica iz katere koli države, potekel ali ne.

Volivci, ki so eden od šestih vrst fotografije vlada izdala ID-ji, ali so sposobni dobiti enega, pa, še vedno morali uporabiti.

Država bo tudi porabili $2,5 milijona na prizadevanja, da obvesti volivce o spremembah v času za predčasno glasovanje in dan glasovanja.

"Obstaja velik občutek olajšanja tukaj v South Texas in Skupnosti Corpus Christi, ki tisoč volivcev ni treba skrbeti za njihovo sposobnost, da glasovanje na dan volitev," je dejal Daniel G. Covich Covich prava družba. Corpus Christi temelji odvetniška družba je bila vključena v primer, ki zgrabil nacionalne pozornosti.

Sporna volivca ID zakon je bil sprejet v letu 2011, blokiral sodnika zvezno okrožje v 2012 in nato začne veljati leta 2013, ko je vrhovno sodišče zadela ključni del Glasovalnih pravic Act , ki je zahtevala Texas in nekaterih drugih držav, da bi dobili zvezni odobritev za glasovanje spremembe. Izazivači zmagal vsakem primeru sodišče od, vendar zakon je ostala v veljavi.

Sedemnajst držav so novo glasovanje postopke za izvolitev novembra, med katerimi so bili izzvani na sodišču. Mnogi zahtevajo volivci pokazati identifikacijo fotografijo, kot so Texas zakon. Drugi cilj pravil za registracijo, predčasno glasovanje in začasni glasovanja, kot so obsežne North Carolina zakon, ki je povzročil zmedo in dolge proge v marčevskem primarne.

Te obsežne omejitve prišel pod napadom kot rasno diskriminatorno v senatih treh sodnikov za ZDA pritožbeno sodišče 4. Circuit v juniju