Dom > Novice > Vsebine

Prebivalci začeli vračajo domov po Los Angeles požar

Jul 26, 2016

Približno 300 milj (480 km) na severu, pa še ogenj pustoši hribovitem območju blizu scensko obalna mesta Carmel-by-the-Sea, pinjenja skozi 16,100 hektarjev (6.500 ha) in uničuje 20 domovi in dve gospodarski poslopji, organi, je dejal.

Tako imenovani Soberanes ogenj, gori v Los Padres National Forest v Monterey County, grozi 1.650 strukture ponedeljek zvečer in je bilo le 10 odstotkov, ki jih vsebuje, je dejal Združenih gozdove.

V bližini: Los Angeles, poseben sila skoraj 3000 gasilci bojeval za napada Plamtjeti tam - znan kot pesek požar - ki je zoglenelih vsaj 50 kvadratnih milj (130 kvadratnih km) na krepak severozahodnem robu Angeles National Forest, je dejal organi.

Pesek požar izbruhnil v petek in tudi ostala le 10 odstotkov, vsebovane v ponedeljek zvečer kot posadk, podprta z buldožerji, delal v kramp vrstic okoli oboda.

Večina od približno 20.000 do 30.000 ljudi, ki so živeli v 10.000 domove, ki so bili evakuirani prej je bilo dovoljeno vrniti domov v ponedeljek zvečer, požara uradniki, je dejal.

Napaja gosto krtačo levo izsušen pet let suše, plameni so bili sprva stoked z trimestnega toplote in vlage zelo nizka. Nekoliko hladnejše, ovlažiti vreme in zmanjšano vetrovi so bili pričakuje, da pomagajo gasilci v ponedeljek.

"Imamo zelo malo vetra, smo so povečanje relativne vlažnosti, in tako je ugoden za nas, da gremo ven in dati krizna žarišča in delo na gradbene linije," Los Angeles County Fire Chief Greg Hisel je dejal. Je dejal mirnejši vetrovi, ki so pomagali, da ogenj nepremičnih.

Pesek ogenj plamen zgostile v bližini mesta Acton, približno 50 milj (80 km) severno od Los Angelesa, kot da glasov pall, dim in saje na širšem območju. Veliko območje Los Angeles je odprašimo s tanko plastjo lep beli pepel iz ognja v soboto in nedeljo.

Vsaj 18 stanovanj so bili uničeni, čez vikend, in organi poročali eno smrt, neznani človek, najdemo v soboto zvečer v po zažganem-out avto parkiran v dovozu doma.

Med lastnosti iti gor v plamenih je mejnik Sable Ranch, priljubljena lokacija za televizijo in film poganjki.

Vzroki za dve požari so bili v preiskavi. So med nekaj 3,750 vraga, velikih in majhnih, da so izbruhnili po vsej Kaliforniji od januarja, višji od normalnih skupaj, skupaj Užasna več kot 200.000 hektarjev (80,940 ha), država požara uradniki, je dejal.

Največji doslej je bil prejšnji mesec Erskine požar, ki porabi 48.000 hektarjev (19,429 ha) severovzhodno od Bakersfield, ubijanje dveh ljudi in uničuje približno 250 struktur.

Za primerjavo, leta 2003 Cedar ogenj uvršča kot največji na zapis v državi. Pocrnio več kot 273,000 hektarjev (110,480 ha), iskren 2820 stavb in trdil 15 življenj.

(Dodatni poročanje Laila Kearney in Chris Michaud v New Yorku, Brendan O'Brien in Milwaukee in Sharon Bernstein v Sacramento; Pisanje in dodatni poročanje Steve Gorman v Los Angelesu; Urejanje Grant McCool, Jonathan Oatis in Tom vprašanje)