Dom > Novice > Vsebine

Živilski tehnologiji: embalaža

Jun 28, 2016

Izvleček

Pakiranje hrane je bistvenega pomena za zagotavljanje fizičnega varovanja, informacij, preprečevanje kontaminacije in za razširitev uporabnosti. Več hrane embalažnih materialov in tehnologij, ki se uporabljajo za zaščito in razširiti polica življenje svežih in predelanih živil. Plastične embalaže se uporabljajo več kot druge embalaže, vendar se soočajo z veliko kritik zaradi migracije sestavin embalaže v hrano, kot tudi okus scalping vprašanja. Inovacije v tradicionalnih embalaže tehnologije povečal uporabnosti, svežino in varnost hrane. Metoda pakiranje hrane se razlikuje glede na fiziološke, kemijske in strukturne lastnosti materialov, hrane. Pomisleki o migraciji embalaže ureja več regulativnih organov. Migracije spojine ne samo vpliva na okus profil, ampak vpliva tudi na zdravje ljudi. Dejavniki, ki vplivajo na migracije so temperatura zlorabe do embalaže, vroče polnjenje hrane, mikrovalovna, ogrevanje, uporaba reciklirane plastike, itd. Kromatografske metode se običajno uporabljajo za ocenjevanje celotne migracije in migracije značilne spojine.

Ključne besede

  • Aktivno embalaže;

  • Aseptično pakiranje;

  • Varnost hrane;

  • Živilske tehnologije;

  • Steklo;

  • Kovine;

  • Migracije;

  • Pakiranje v spremenjeni atmosferi;

  • Embalaže;

  • Embalažni materiali;

  • Načinov pakiranja;

  • Papir;

  • Rok uporabnosti;

  • Vakumirana embalaža