Dom > Novice > Vsebine

Facebook lahko dolžan 5 milijard dolarjev davkov

Jul 30, 2016

Facebook (FB, Tech30), razkriti v četrtek da bi dolgujem milijard zaradi preiskavo IRS tako preselil sredstev irski hčerinsko podjetje, da bi se izognili višji davki.

IRS davka kazni lahko skupaj 3 milijarde $ za $5 milijard, skupaj z obrestmi, po Facebook prijave s Securities and Exchange Commission. Če je tako, Facebook pravi kazen bi lahko "bistvene škodljive posledice" na finančni položaj.

Davčne vprašanje prvič razkrije javnosti pred tremi tedni, ko je Ministrstvo za pravosodje ZDA vložila tožbo silijo Facebook ustrezati potekajoči IRS. Bile navedene nobene številke v času za morebitne kazni.

Preiskave sega do 2010, ko Facebook preusmerila pravic posel po vsem svetu, razen ZDA in Kanadi, irski Facebook kot del kompleksne manever za zmanjšanje svoje davčne obveznosti.

Da prenos vključene nekatere težko količinsko opredeliti sredstva kot svojo "bazo uporabnikov, spletno platformo in promet neopredmetenih sredstev."

IRS začela verjeti, da Ernst & Young, računovodsko podjetje, zadolžene za vrednotenje sredstev v ta prenos, lahko so "podcenjeni" vredno teh neopredmetenih sredstev s "milijard dolarjev," po kopijo pravne vložitve posredujejo CNNMoney.

Podobni: Facebook načrte za življenje po Zuckerberg

"Ne strinjajo s stališčem IRS in bo vložiti peticijo v ZDA davčno sodišče zoper obvestilo," Facebook zapisal v svoj vložitev ta teden.

Facebook, skupaj z vrstniki tech kot jabolko (AAPL, Tech30) in Google (GOOGL, Tech30), je prišel v požarnih v zadnjih letih za omejevanje sredstev na Irskem in v drugih državah, ki služijo kot davčne oaze zaradi njihovega nizka stopnja davka.

Marca, Facebook caved na pritisk nekoliko in dogovorjeno zastajati usmerjanja prihodki v Veliki Britaniji preko Irske.

IRS je delal za zbiranje informacij na 2010 Irski sporazum za let, z omejenega sodelovanja.

Nina Wu Stone, raziskovalec z IRS, opozoriti na eno od opilki, ki je izdal šest uradnih pozivih prejšnji mesec za Facebook pripraviti dokumentacijo za prenos sredstev. Facebook ni izpolnil teh zahtev.

V začetku tega tedna, IRS razkriti, da Facebook ne upošteva tudi sedmi poziv.