Dom > Novice > Vsebine

DEA redno mine zapisov s potovanja Američani izkoristiti milijonov v gotovini

Aug 11, 2016

Namesto, da ciljanje je pomagala z Drug Enforcement Administration izkoristiti majhno bogastvo v gotovini.

DEA agenti profilirano potnikov na Amtrak vlakih in skoraj vsak večjiZDA letalska družba, risanje na poročila iz mrežo informatorjev potovalne industrije, ki se razteza od vozovnice števci nazaj pisarne,ZDAdanes preiskave je našel. Agenti dodelili letališč in železniških postajah, izpostavil potnikov za zaslišanje ali išče razlogov kot navidezno benigne kot potovanje enosmerno California ali imetje plačan za vstopnico v gotovini.

DEA nadzora je ločena velika in široko znane protiteroristične aparature, ki zdaj obdaja z letalom, ki se redko uporablja za rutinsko kazenskega pregona. To je bil opravljen v veliki meri brez vednosti letalskih prevoznikov.

Je donosen poduhvata, in tisti, ki ostaja v veliki meri neznana zunaj drog agencija. DEA enot dodelili patrol 15 naroda najprometnejših letališč zasegli več kot 209 milijonov dolarjev v gotovini, od vsaj 5.200 ljudi v zadnjem desetletju po sklenitvi denar je bil povezan s prepovedanimi drogami, glede na Ministrstvo za pravosodje evidenco. Večina denarja je bila prenesena na lokalne policijske uprave, ki posojajo uradniki, ki pomaga agenciji drog.

"Računajo na to kot del proračuna," je dejal Louis Weiss, nekdanji nadzornik skupine DEA, dodeljena Hartsfield JacksonAtlanta International Airport. "V bistvu, imate za krmo moja pošast."

V večini primerov, podatki kažejo, da agenti dal suma kurirji potrdilo za denar-včasih vrednosti 50.000 $ ali več, polnjene v kovčke ali nogavice- in jih poslal na svojo pot, ne da bi jih kdaj obračuna s kaznivim dejanjem.

DEA ne bi komentar, kako pridobi zapise Američani domače potovanja, ali kaj obsega. Vendar sodišče evidence in intervjuji z dejavniki, med katerimi govoril o stanju anonimnosti, saj jim ni dovoljeno razpravljati DEA operacije, da jasno, da je obsežna. En 2009 sodišče vložitve, na primer, Ministrstvo za pravosodje odvetniki dejal agentov je $44,010 iz dveh ljudi, ki potujejo na vlak za Denver po izbiral med "rutinski pregled računalniško potovanja manifest za Amtrak."